tiistai 23. toukokuuta 2017

Perhosia
Vatsanpohja lepattaa perhosia, jotka nousevat rintaan asti. Lähetän käsikirjoitustani maailmalle kustantamo kerrallaan. Monelleko lopulta, en vielä tiedä. Koetan kai valita niitä, joille arvelen sen olevan mahdollinen tartuttava. Ja kyllä, tiedän että todennäköisyyslaskelmat ovat jokseenkin lohduttomat (yksi tuhannestako huolitaan?), mutta vatsanpohja lepattaa silti, ihan niin kuin olisi kuitenkin mahdollista että juuri minun käsikirjoitukseeni silti tartutaan, kaikista epätodennäköisyyksistä huolimatta (ja onhan se, ainakin periaatteessa, koska aina joku siitä tuhannesta valitaan), vai siksikö se sittenkin lepattaa että mitä jos ei, mitä jos ei se kelpaa, minun lapseni jota olen niin kauan rakkaudella ravinnut ja kasvattanut, vai lepattaakohan se ehkä ihan vaan siksi että tämä on askel johon aina väkisinkin liittyy vähän vapinaa, oman tekstin altistamiseen maailman tuulille. Niin, ehkä se lepattaa vähän tätä kaikkea, koko tätä hetkeä jona tämä tapahtuu, ja ehkä perhoset ovat juuri siksi myös kaikenkirjavia, vähän jokaista väriä. Yksi perhonen, ehkä sinipunainen, lepattaa kuitenkin myös sitä, että mitä ikinä tapahtuukin tai ei tapahdu, kirjoittaminen itsessään on ollut ja on tärkeää.

6 kommenttia:

 1. Olkoon juuri Sinun perhosesi onnekas, se yksi tuhannesta ja valituksi tuleva. Olkoot sen siivet keveät kuin unelma, joka toteutuu. Myötätuulta matkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkutukka, kiitos kauniista toivotuksistasi <3 Perhonen lentelee maailmaan ehkä vähän arkana ja rohkeana samaan aikaan, saa matkan varrella ehkä siipeensäkin mutta palaa ainakin kokemusta rikkaampana :) Ja iloitsee joka tapauksessa myötätuulesta jota sille lämpimästi toivoteltiin, kiitos vielä <3

   Poista
 2. Toivotan onnea. Olen lähettänyt muutama vuosi sitten käsikirjoituksia, nuortenkirjoja, ja ihan pokkana kuuluisimpiin kustantamoihin. Nyt kun olen vanhempi ja toivottavasti viisaampi vielä jonkin aikaa, lähettäisin kirjani pienkustantamoihin, joita on pilvin pimein. Aika moni kirjailijoistakin on pistänyt oman kustantamon pystyyn(mm. Sofi Oksanen), koska kirjailijalle jää se ihan pikkuinen rääpäle siitä kirjan tuotosta.
  Onnea perhoselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai <3 Muistankin, että sinullakin on ollut niitä käsikirjoituksia :) Ja sitä pokkaa pitää kyllä vähän ollakin. Se on kyllä hieno juttu, että kustantamoita on nykyään monenlaisia. Monessa pienkustantamossa tehdään todella tärkeää kulttuurityötä, ja moni kirja jäisi ilman niitä julkaisematta. Ja juu, ei taida kirjailija tuotantonsa tuotoilla juuri juhlia, mutta harvapa taitaa olla niin hurjamielinen että kultakolikot silmissä kirjoittelee, muut syyt tähän taitavat ajaa :) Kiitos vielä, perhonen tuolla sinulle hymyilee <3

   Poista
 3. Onnea matkaan! Hyvä, että lähetit kirjoituksen maailmalle Eipähän tarvitse sitten myöhemmin mietiskellä ja jossitella, kuinka käsikirjoitukselle olisi käynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MarikaOksa <3 Ja juu, parempi altistaa käsikirjoitus maailman tuulille kuin jäädä jossittelemaan. Ehkä se sentään sen ansaitsee, että saa kokeilla siipiään, vaikka todennäköisyyslaskelmat ovatkin mitä ovat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥